Duurzaamheid

Verpakking

Wist je dat wereldwijd op dit moment 91% van het plastic niet gerecycled wordt? Die 91% niet-gerecycled plastic is naar schatting meer dan 283 miljoen ton plastic per jaar. Dit plastic ligt weg te rotten op afvalhopen, wordt verbrand of erger nog: komt terecht in de natuur. Wicky wil graag een steentje bijdragen aan het minderen van deze hoeveelheid. Vandaar dat Wicky de plastic rietjes heeft vervangen door papieren rietjes.

  • Sinds februari 2021 voert Wicky een papieren rietje. Dit rietje is met zorg uitgekozen door het Wicky team!
  • Sinds juli 2021 zijn alle plastic rietjes voor eenmalig gebruik verboden in heel Europa.
  • Sinds januari 2023 voert Wicky een verbeterd papieren rietje die nog steviger is, een FSC-keurmerk heeft en in Nederland geproduceerd wordt waardoor de carboonfootprint verkleind wordt.


Wicky is constant op zoek naar meer mogelijkheden om te verduurzamen en dat terwijl jij lekker kan genieten van je pakje Wicky!

BPA vrij verpakking

Bisfenol A (BPA) is een chemisch stofje dat verwerkt zit in onder andere plastic verpakkingsmaterialen. Zo zit het bijvoorbeeld in elektronica, speelgoed en plastic flessen. Hierdoor kan de stof in aanraking komen met de inhoud van de fles. Wanneer het product dan gedronken wordt, kan het zijn dat de stof in ons lichaam terecht komt. Tegenwoordig wordt BPA vrijwel niet meer gebruikt door levensmiddelenfabrikanten.
BPA is een stof die schadelijk kan zijn voor de menselijke gezondheid wanneer men te veel hiervan binnenkrijgt. Het kan zodoende de vruchtbaarheid verminderen en het hormoonsysteem aantasten. Jonge en ongeboren kinderen kunnen mogelijk gevoeliger zijn voor de stof dan volwassenen.
Wicky verpakkingen bevatten géén BPA.

Folie om de multipacks

Wicky maakt gebruik van plastic folie om de losse pakjes in een multipack bij elkaar te houden.

Sinds januari 2022 maken we gebruik van 30% gerecycled PET folie om de multipacks. Daarmee zet Wicky weer een stap om de ecologische voetafdruk verminderen.

Handles van trays

Wicky voert 15-packs die voorheen voorzien waren van een plastic handle. Om het plastic te verminderen, is er sinds december 2022 voor gekozen om de handles achter wegen te laten. Zo besparen we 852 kilo plastic per jaar dat is net zo veel als het gewicht van 3 tijgers!

Zwerfafval

Om Nederland schoon en veilig te houden is het belangrijk dat we ons afval sorteren en weggooien in de daarvoor bestemde afvalbak. Helaas wordt dit niet altijd door iedereen gedaan en wordt er afval in de natuur of op straat gegooid. Dit wordt zwerfafval genoemd. De natuur kan deze producten niet zomaar afbreken, het proces duurt in de meeste gevallen heel lang. Een aluminium blikje duurt 50 jaar en een plastic fles kan zelfs helemaal niet worden afgebroken door de natuur! 

Zwerfafval is schadelijk voor de mens zelf, dieren en het milieu. Mensen ergeren zich aan zwerfafval en op plekken met zwerfafval voelen ze zich onprettiger en onveiliger. Dieren kunnen er door stikken wanneer ze het proberen op te eten.

Wij willen iedere Wicky-drinker dan ook aanmoedigen de lege Wicky verpakking netjes te recyclen in de hiervoor bestemden afvalpunten.

Ingrediënten

Wicky Original is de vertrouwde traktatie! Toch blijven we ook deze steeds verbeteren. In de afgelopen jaren is het suikergehalte in Wicky Original flink verlaagd, maar met behoud van de lekkere smaak!