Veelgestelde vragen

Er zijn 5 smaken Wicky Original, namelijk Aardbei, Appel, Framboos, Fruit en Sinaasappel. Een heerlijke traktatie voor een genietmomentje. Ook zijn er 4 smaken Wicky zonder suiker: Framboos, Fruit, Appel en Aardbei, geen suiker wel zo lekker!

De vertrouwde smaak van Wicky is er ook in een 0% suiker variant en is verkrijgbaar in de smaken Framboos, Fruit, Appel en Aardbei. In plaats van suiker, worden er zoetstoffen gebruikt om de Wicky toch een zoete smaak te geven.

Ja, zowel Wicky Original als Wicky Zonder Suiker zijn vegan en bevatten dan ook geen dierlijke producten.

Nee, Wicky producten bevatten geen van de (14) allergenen, die over het algemeen vaker kunnen leiden tot overgevoeligheid.

Nee, Wicky producten bevatten geen gluten.

Nee, geen enkele van de grondstoffen in Wicky appel bevat varkensgelatine of wordt met behulp van varkensgelatine geproduceerd.

Wicky Original bevat géén kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen. Wel bevat Wicky Original de zoetstof Sucralose. Deze is 500 tot 600 keer zoeter dan suiker. Dit zorgt ervoor dat de Wicky lekker zoet blijft maar verlaagd wordt in calorieën.

Wicky zonder suiker bevat zoetstoffen en heeft daardoor een laag caloriegehalte (1 kcal per 100ml). Een combinatie van Sucralose en Acesulfaam-K wordt gebruikt omdat ze elkaar in zoeting enigszins versterken. Hierdoor is er minder nodig om een zelfde zoetkracht te bereiken. Wil je meer weten over zoet-, kleur- of smaakstoffen? Kijk dan op voedingscentrum.nl

Plastic rietjes voor eenmalig gebruik zijn vanaf 3 juli 2021 geheel verboden in de EU. De overheid heeft deze wet ingevoerd om de ‘plastic soep’ tegen te gaan. Om het plastic rietje te vervangen, heeft Wicky diverse papieren rietjes uitvoerig getest. Het rietje dat nu op de drinkpakjes zit, is de beste optie.

Jazeker! Stuur ons via het contactformulier een berichtje en laat je verrassen door ons spreekbeurtpakket.

Nee, alle Wicky verpakkingen zijn BPA vrij.

Gooi je verpakking na gebruik niet op de straat! In de meeste gemeenten kan het drankkarton en de plastic folie bij het PMD-afval. Het rietje gooi je weg bij het papierenafval. Zo kan de gehele verpakking gerecycled worden. Voor meer info over recyclen, kijk op Doe Mee Met PMD 

Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op.