Over Wicky

Wicky is de lekkerste fruitdrank die een genietmoment biedt aan alle kinderen. Ook komt Wicky de veranderde wensen van ouders tegemoet. Zo is stapsgewijs het suikergehalte in Wicky Original verlaagd, maar met behoud van de lekkere smaak! Wicky Original is de vertrouwde traktatie voor een dagje uit en bevat géén kunstmatige zoet-, kleur- en smaakstoffen en géén conserveermiddelen. Ook is sinds 2017 Wicky Zonder Suiker geïntroduceerd, deze bevat géén suiker maar heeft toch de vertrouwde lekkere smaak van Wicky. Wicky Orginial en Wicky Zonder Suiker zijn verkrijgbaar in verschillende lekkere smaken voor de kleine én grote dorst.

historie

1977

Duneco BV was het familiebedrijf van Willem Jan Olthoff. Tijdens een familiebijeenkomst werd gedroomd over de mogelijkheden van een vruchtensapmerk voor kinderen. Zo ontstond Wicky. Wicky werd gelanceerd en werd per direct een grote hit onder kinderen. De allereerste Wicky smaken waren appel en sinaasappel.

Eind jaren '80

BV Duneco werd overgenomen door Liko BV, het latere Refresco: huidige eigenaar van Wicky.

1995

Nieuwe uitstraling! Wicky past hierna het uiterlijk in kleine beetjes aan, zo blijft Wicky eigentijds.

2008

Wicky zet voor het eerst een stap in het verlagen van het suikergehalte in de Wicky Original lijn, waarna iedere 1 tot 3 jaar het suikergehalte iets omlaag geschroefd wordt.

2017

Naast de vertrouwde Wicky Original, wordt Wicky Zonder Suiker geïntroduceerd. Hiermee beantwoordt Wicky de vraag naar suikervrije concepten in de kinderdranken.

2021

Het papierenrietje wordt geïntroduceerd. Hiermee wordt het gebruik van plastic verminderd en voldaan aan Europese wetgeving.

2023

Redesign van de verpakking van Wicky Zonder Suiker